Sista dagen på året som kallas Tjugohundraelva.
Det är strålande sol än så länge.
Någon minusgrad.
Jag sitter och letar bra recept på hemgjord bearnaise.
Förra gången jag gjorde bearnaise använde jag mig av Per Morbergs recept.
Det gick åt helvete om du frågar mig.
Jag vet inte hur det gick till, men det slutade med att jag vevade som besatt i en stor jävla gryta och vi hade bearnaise för hela Flen.
- Men reagerade du inte när du smälte ett kilo smör? frågade den kock jag känner.
- Nej........ inte direkt.
- Tolv ägg då? fortsatte han sin utfrågning.
- Nej......... inte direkt.
Han skrattade så han nästa ramlade i kull.
Vis av erfarenhet skall jag alltså använda mig av ett annat recept den här gången.
Hur svårt kan det vara?
Till såsen är det tänkt att vi skall frossa i Oxfilé inköpt i Hötorgshallen som vi besökte i förrgår.
Efterrätten står på kylning, och förrätten står gästerna för.
Det blir en ganska försynt tillställning, den här kvällen.
Bara Hon som alltid vill att jag skall baka, hennes man och deras son.
Men det behöver inte bli mindre trevligt för det.
Tvärt om.
Jag känner mig mycket nöjd och hoppas att det nya året för med sig många bra saker.
Sammanfattning:
Gott slut och ett gott nytt.
Tillönskas alla och envar.