Ugnen brann

Här om dagen råkade jag starta en eldsvåda i min ugn.
Det är egentligen inte mitt fel.
Det är Jamie Oliwers.
Bristen på fantasi gör att jag allt oftare sitter och bläddrar i diverse kokböcker.
Får man lite inspiration då.
Sätter ugnen på högsta möjliga temperatur.
För det säger Jamie Oliwer att jag skall göra.
Han säger inget om att maten och ugnen med den, troligtvis kommer att fatta eld.
Brassa på bara.
Högsta möjliga temp.
I England kanske högsta möjliga temperatur inte är 250 grader.
Det kanske är 125.
Man blir lite handlingsförlamad när det brinner i ugnen.
Jag stängde i alla fall av den.
Det kanske var bra gjort.
Den baconlindade fisken gick att äta.
Och min teori kring det hela är att jag valde en för liten ugn.
Min spis har två ugnar.
Och jag valde den lilla.
Borde ha valt den stora, då fettet som stänkte förmodligen inte nått värmeelementet och fattat eld.
Vis av erfarenhet gör jag inte om misstaget.
Det är inte ens säkert att jag någonsin mer lagar mat i ugnen.

Kommentera inlägget här :